Απόφραξη Υδρορροών

 

Σχετικά με τις υδρορροές

Οι υδρορροές είναι σωληνώσεις κατασκευασμένες στην εξωτερική πλευρά του οικήματος. Ανάλογα με τον τύπο του οικήματος, μονοκατοικία ή κτήριο, το μέγεθος του δικτύου των σωληνώσεων αυτών ποικίλει.

toilet bowl clean flush. close up.

Τύποι υδρορροών

Υπάρχουν οι εξής 2 τύποι:

  • Οριζόντια: Πρόκειται για οριζόντιες σωληνώσεις τις οποίες συναντάμε στην οροφή του κτηρίου ή σε μπαλκόνια και βεράντες. Σε μονοκατοικίες θα τις συναντήσουμε στις αυλές. Συνήθως είναι κλειστού τύπου αλλά μπορεί να είναι και ανοιχτού όπως στην περίπτωση της μονοκατοικίας.
  • Κάθετη: Η υδρορροή αυτή έχει κάθετη κατεύθυνση. Σε αυτή καταλήγουν οι οριζόντιες σωληνώσεις. Τις συναντάμε στις γωνίες των κτηρίων όπως σε μπαλκόνια και ταράτσες.

Γιατί φράσσουν

Οι σωληνώσεις αυτές είναι ευπαθής. Ο λόγος είναι ότι βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο οπότε και είναι εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες. Οι σωληνώσεις είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να μαζεύουν τα νερά της βροχής, Πολλές φορές μαζεύουν και άλλα αντικείμενα όπως χώμα, φύλλα ή ακόμα και υλικά οικοδομών. Όλα αυτά είναι πολύ εύκολο να μαζευτούν σε κάποιο σημείο των σωληνώσεων σταδιακά και να φράξουν τη ροή του υδάτινου όγκου.

 

Πρόληψη

Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση και στην περίπτωση των υδρορροών μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

  • Πρώτα σκουπίζουμε το χώρο, όπως τη βεράντα, και μετά τον πλένουμε έτσι ώστε να μην μαζευτούν χώμα και σκουπίδια στην υδρορροή.
  • Εάν σε ανοιχτή υδρορροή δούμε ότι υπάρχουν φύλλα και ξένα σώματα, την καθαρίζουμε.
  • Εάν ο τοίχος από τον οποίον περνάει η υδρορροή έχει χώμα ή χάνει υλικό, φροντίζουμε να την προστατεύσουμε έτσι ώστε να μην πέφτει το υλικό μέσα σε αυτήν.
  • Σε ανοιχτή-οριζόντια υδρορροή μπορεί να μαζευτεί υλικό όπως σάπια φύλλα και ζωύφια. Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να την καθαρίζουμε έτσι ώστε να γίνεται κατά κάποιο τρόπο απολύμανση.
  • Τέλος, καλό είναι να τη συντηρούμε (ενδεχόμενη αντικατάσταση) αφού, όπως αναφέραμε ήδη, είναι εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες.
pipe cleaning probe
 

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα, στο 210 2400000, για να έρθουμε στο χώρο σας και να σας προσφέρουμε την καλύτερη λύση.

Καλέστε τώρα Επικοινωνία