Απόφραξη Κάθετων Υδρορροών

 

Η υδρορροή είναι μια κτηριακή κατασκευή, η οποία βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο ενός οικήματος. Η κατασκευή της συνήθως είναι αυλακώδης. Ο σκοπός της είναι η συλλογή του υγρού στοιχείου, π.χ. βρόχινου νερού και η κατεύθυνσή του σε εξωτερικό χώρο. Η κάθετη υδρορροή είναι ένας από τους 2 τύπους των υδρορροών και τις βρίσκουμε συνήθως σε γωνίες ταρατσών και μπαλκονιών.

Οι σωληνώσεις αυτές αποτελούνται από την κύρια σωλήνα, από τα στηρίγματα αυτών, το τελείωμα του σωλήνα, από τις καμπύλες, οι οποίες αλλάζουν τη φορά τους, και από το συλλέκτη του υγρού στοιχείου. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ως κατασκευή είναι ευπαθής στα καιρικά φαινόμενα.

υπόνομος με τρεχούμενα όμβρια
 
Απόφραξη σιφονιού

Η απόφραξη κάθετων υδρορροών αφορά την απόφραξη των σωληνώσεων οι οποίες ξεκινούν από ένα μπαλκόνι ή από έναν οποιονδήποτε ακάλυπτο υπερυψωμένο χώρο, όπως η ταράτσα. Οι κάθετες αυτές σωληνώσεις είναι κλειστές και συνδέουν τις οριζόντιες σωληνώσεις, που ξεκινούν από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες.

Οι κάθετες σωληνώσεις συνήθως καταλήγουν στο έδαφος και συγκεκριμένα στο συλλέκτη νερού. Οι σωληνώσεις αυτές είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να μαζεύουν τον υδάτινο όγκο, όπως τα νερά της βροχής. Πολλές φορές όμως μαζεύονται και άλλα αντικείμενα όπως φύλλα και κλαδιά δέντρων. Τα αντικείμενα αυτά είναι πολύ εύκολο να μαζευτούν σε κάποια γωνία των σωληνώσεων και φράξουν τη ροή του υδάτινου όγκου. Καλό λοιπόν είναι να καθαρίζουμε τους χώρους οι οποίοι καταλήγουν σε ένα τέτοιο σύστημα σωληνώσεων, έτσι ώστε να αποφεύγουμε τέτοιου είδους προβλήματα.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα, στο 210 2400000, για να έρθουμε στο χώρο σας και να σας προσφέρουμε την καλύτερη λύση.

Καλέστε τώρα Επικοινωνία