Απόφραξη Μπανιέρας

 

Γιατί γίνεται φραγή του σωλήνα της μπανιέρας

Η απόφραξη μιας μπανιέρας αφορά την απόφραξη του σωλήνα του μπάνιου, ο οποίος ξεκινάει από του λούκι της μπανιέρας. Το βούλωμα στο σημείο αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους:

  • Συσσώρευση τριχών στο λούκι, το οποίο λειτουργεί ως έξοδος του νερού. Αυτό σταδιακά φράζει εμποδίζοντας τη διέλευση του νερού.
  • Μη επαρκής καθαρισμός της μπανιέρας από γλοιώδη υπολείμματα τα οποία μαζεύονται μετά το πέρας του καθαρισμού μας σε αυτήν. Με μικρή ποσότητα νερού, αυτά μπορεί μεν να φύγουν από το λούκι αλλά να κατακάτσουν στον αγωγό του μπάνιου και σταδιακά να κολλήσουν στα τοιχώματα του φράζοντας το σταδιακά.
  • Κατασκευαστική ατέλεια του σωλήνα της αποχέτευσης, όπως κλειστές γωνίες.
Κάνουλα βρύσης
 
Φουτουριστική ντουζιέρα

Αντιμετώπιση

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η τοποθέτηση ενός φίλτρου στο λούκι της μπανιέρας. Το φίλτρο αυτό μοιάζει και λειτουργεί σαν ένα μικρό σουρωτήρι, που κατακρατά τα υπολείμματα μετά από ένα μπάνιο στη μπανιέρα. Ο καθαρισμός αυτού σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να διατηρήσει τον αγωγό του μπάνιου καθαρό. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και ο τακτικός καθαρισμός της μπανιέρας με αρκετό νερό, ώστε να απομακρύνονται τα όποια γλοιώδη υπολείμματα μπορεί να υπάρχουν στον αγωγό.

Εάν παρόλα αυτά κάποια στιγμή αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την απόφραξη της μπανιέρα σας, τότε μπορείτε να το καταπολεμήσετε με τους εξής τρόπους:

  • Χρήση της βεντούζας των υδραυλικών. Γεμίζουμε τη μπανιέρα με νερό και στο λούκι εφαρμόζουμε τη βεντούζα. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε παλινδρομικές κινήσεις πάνω-κάτω μέχρι να δούμε ότι φεύγει το νερό.
  • Χρήση μαγειρικής σόδας και ξυδιού στο λούκι της μπανιέρας. Στη συνέχεια, αφού αφρίσει το μείγμα, ρίχνουμε βραστό νερό αργά-αργά.

Καλέστε την Πάνθηρ Αποφρακτική, για άμεση και σίγουρη αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα, στο 210 2400000, για να έρθουμε στο χώρο σας και να σας προσφέρουμε την καλύτερη λύση.

Καλέστε τώρα Επικοινωνία