Απόφραξη Φρεατίου

 

Το φρεάτιο είναι ο χώρος στον οποίον καταλήγουν οι σωληνώσεις ενός ή περισσότερων κατοικιών. Οι σωληνώσεις αυτές μεταφέρουν λύματα τα οποία συσσωρεύονται στο φρεάτιο. Τα λύματα μπορεί να αποτελούνται από μη οργανική ύλη, η οποία δεν μπορεί να διασπαστεί. Τέτοια ύλη για παράδειγμα είναι, η λάσπη, τα οικοδομικά υλικά ή ακόμα και οι ρίζες δέντρων. Αυτός ο όγκος δημιουργείται από το υλικό αυτό και αυξάνεται μέχρι να φράξει ο χώρος. Το αποτέλεσμα είναι η εξαγωγή βρώμικων υγρών και η δυσοσμία.

Στην περίπτωση αυτή λύση μπορούν να δώσουν μόνο εταιρείες αποφράξεων με ειδικά μηχανήματα και το κατάλληλο προσωπικό. Σε αντίθεση με άλλους τύπους αποφράξεων τους οποίους σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εμείς οι ίδιοι.

sewage draining proccess
 
sewage draining proccess

Αντιμετώπιση

Ο τρόπος αντιμετώπισης στην απόφραξη φρεατίου ποικίλει ανάλογα με τη φύση του προβλήματος αλλά και την κατάσταση του φρεατίου.

Η χρήση πιεστικού μηχανήματος είναι η πιο γνωστή και συχνά χρησιμοποιούμενη διαδικασία. Ο μηχανισμός αυτός αποτελείται από λάστιχο μέσα από το οποίο περνάει νερό και εισέρχεται μέσα στον αγωγό του φρεατίου. Το λάστιχο αυτό έχει στην μια άκρη του υποδοχή για το νερό και στην άλλη άκρη έχει ακροφύσια, τα λεγόμενα beck. Το νερό εισέρχεται από την μια άκρη με πίεση και εξέρχεται από την άλλη προς διάφορες κατευθύνσεις. Η δύναμη του νερού προσαρμόζεται ανάλογα με την κατάσταση και τη φύση του αγωγού έτσι ώστε, αφ’ ενός να διώξει τα εμπόδια που υπάρχουν μέσα σε αυτόν και αφ’ ετέρου να μην κάνει ζημιά στον αγωγό.

Σε περίπτωση παλαιού φρεατίου, η μέθοδος του πιεστικού μηχανήματος δεν εφαρμόζεται για λόγους ασφάλειας του χώρου. Στην ειδική αυτή περίπτωση υπάρχουν σύγχρονα αποφρακτικά συστήματα καθαρισμού του φρεατίου τα οποία δίνουν λύση στο πρόβλημα.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα, στο 210 2400000, για να έρθουμε στο χώρο σας και να σας προσφέρουμε την καλύτερη λύση.

Καλέστε τώρα Επικοινωνία