Απόφραξη Νεροχύτη

 

Πώς κάνω απόφραξη του βουλωμένου νεροχύτη;

Ο νεροχύτης συνήθως βουλώνει τοπικά, δηλαδή στις σωληνώσεις τις οποίες βρίσκονται κοντά σε αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε και εσείς να το ξεβουλώσετε μόνοι σας με τους ακόλουθους τρόπους.

Με χρήση βραστού νερού

Εάν οι σωλήνες του νεροχύτη σας είναι σιδερένιοι, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καυτό νερό. Όταν λέμε καυτό, εννοούμε πριν το σημείο βρασμού. Το απλά ζεστό νερό δεν θα προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Εάν οι σωλήνες του νεροχύτη σας είναι πλαστικοί τότε η χρήση καυτού νερού απαγορεύεται αφού σε θερμοκρασία άνω των 80 βαθμών μερικοί πλαστικοί σωλήνες αλλοιώνονται. Στην περίπτωση αυτή συνίσταται η χρήση της βεντούζας.

Στην περίπτωση λοιπόν που έχετε σιδερένιες σωληνώσεις, βράζετε 3 με 5 κιλά νερό. Στη συνέχεια το μεταφέρετε προσεκτικά πάνω από το νεροχύτη. Προσοχή: σε περίπτωση πορσελάνινου νεροχύτη το νερό δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με την πορσελάνη. Στη συνέχεια, ρίχνετε αργά-αργά το καυτό νερό μέσα στο στόμιο του σωλήνα.

Αν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργήσει, τότε επιλέγουμε τη λύση της βεντούζας.

 

Με χρήση της βεντούζας

Η χρήση της βεντούζας είναι απαραίτητη σε περίπτωση πλαστικών σωληνώσεων. Θυμηθείτε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετική βεντούζα στο νιπτήρα και στο μπάνιο για ευνόητους λόγους υγιεινής. Η βεντούζα πάλι, πρέπει να είναι σε τέτοιο μέγεθος ώστε να εφάπτεται όσο το δυνατόν καλύτερα στο στόμιο του νεροχύτη.

Γεμίστε το νεροχύτη μέχρι τη μέση. Τοποθετήστε τη βεντούζα στο στόμιο με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόσει σωστά. Στη συνέχεια κάντε απότομες κινήσεις πάνω-κάτω. Με τον τρόπο αυτόν, ξένα σώματα που ενδεχομένως είναι κολλημένα στις σωληνώσεις, θα ξεκολλήσουν.

Επιτρέπεται η χρήση χημικών;

Σε κάθε περίπτωση απόφραξης, συν την απόφραξη νεροχύτη, η χρήση χημικών υλικών δεν συνίσταται. Ο λόγος είναι τόσο ότι αυτά αλλοιώνουν τις σωληνώσεις όσο και ότι καταστρέφουν το περιβάλλον.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα, στο 210 2400000, για να έρθουμε στο χώρο σας και να σας προσφέρουμε την καλύτερη λύση.

Καλέστε τώρα Επικοινωνία