Απόφραξη Σιφόνι Μπάνιου

 

Σχετικά με το σιφόνι του μπάνιου σας

Πώς γίνεται η φραγή;
Σε όλους τους χώρους που κινούμαστε καθημερινά υπάρχουν σωληνώσεις, οι οποίες αποτελούν το αποχετευτικό δίκτυο του χώρου αυτού. Η φραγή στις σωληνώσεις προκαλείται από τη σταδιακή συσσώρευση καταλοίπων, σε ένα σημείο των σωληνώσεων. Τα κατάλοιπα αυτά είναι συνήθως χαρτιά, υπολείμματα από τροφές, τρίχες και κομμάτια από σαπούνι και συνήθως κολλάνε στα τοιχώματα του σωλήνα, εμποδίζοντας τη διέλευση του νερού σταδιακά. Το αποτέλεσμα είναι ο ολικός αποκλεισμός της διόδου και τη δημιουργία του φαινομένου της υπερχείλισης.
Τι γίνεται με το σιφόνι;
Ένα κομμάτι του σιφονιού είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να συγκρατεί τις οσμές μέσα στο σωλήνα. Το σημείο αυτό μπορεί να αρχίσει σταδιακά να φράσει από τα προσκολλημένα ξένα σώματα στα τοιχώματα του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει εισρόφηση του νερού σε αυτό. Όταν γίνει αυτό τότε πρέπει να προχωρήσουμε στη διαδικασία της απόφραξής του.
Πώς αποφράσσεται το σιφόνι;
Η χρήση χημικών μέσων απόφραξης καλό είναι να αποφεύγεται, λόγω του ότι τα σκευάσματα αυτά μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στους σωλήνες του δικτύου. Εάν διαπιστώσουμε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται μετά το σιφόνι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σπιράλ απόφραξης. Ο μηχανισμός αυτός αποτελείται από μια περιστρεφόμενη κεφαλή η οποία φτάνει μέχρι 10 μέτρα βάθος, ενώ παράλληλα καθαρίζει και βουρτσίζει το σωλήνα. Στην άκρη του μηχανισμού αυτού υπάρχει μια περιστρεφόμενη μανιβέλα η οποία περιστρέφεται με μικρή δύναμη και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλεί φθορές στο σωλήνα. Άλλοι δύο τρόποι που μπορούμε να εφαρμόσουμε για την απόφραξη ενός σιφονιού είναι να προκαλέσουμε αρνητική πίεση στις σωληνώσεις μέσα από άλλα σημεία στο μπάνιο, χρησιμοποιώντας κλασική βεντούζα και αντλία αναρρόφησης: • Η κλασική βεντούζα. Γεμίζουμε τη μπανιέρα ή το νιπτήρα μέχρι τη μέση και εφαρμόζουμε τη βεντούζα στην τρύπα προκαλώντας παλινδρομικές κινήσεις. • Αντλία αναρρόφησης. Έχει το πλεονέκτημα, σε σχέση με τη βεντούζα, ότι δεν χρειάζεται στεγανή επιφάνεια περιμετρικά της εφαρμογής της, οπότε χρησιμοποιείται και στην τουαλέτα
Water consumption
 

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα, στο 210 2400000, για να έρθουμε στο χώρο σας και να σας προσφέρουμε την καλύτερη λύση.

Καλέστε τώρα Επικοινωνία