Απόφραξη Νιπτήρα

Πώς βουλώνει ο νιπτήρας μου;

Ο νιπτήρας βρίσκεται στο μπάνιο του χώρου στον οποίον ζούμε και κινούμαστε. Σε αυτόν θα πλύνουμε τα χέρια και το πρόσωπό μας αλλά και θα πλύνουμε διάφορα πράγματα όπως ρούχα.

Είναι κατανοητό, λοιπόν, ότι ο νιπτήρας μπορεί να βουλώσει για τους ακόλουθους λόγους:

  • Συνδυασμός από κατάλοιπα όπως είναι οι τρίχες, υπολείμματα τροφών και σαπουνιού. Αυτά δημιουργούν μια γλίτσα στους σωλήνες του νιπτήρα, προκαλώντας σταδιακά φραγή στο σημείο αυτό.
  • Κακοτεχνίες όπως καμπύλη των σωληνώσεων με κλειστές γωνίες, οι οποίες ευνοούν το φαινόμενο της φραγής.
Πώς κάνω απόφραξη στο νιπτήρα μου; -Με καυτό νερό

Μπορούμε να ρίξουμε μαγειρική σόδα στο λούκι του νιπτήρα και στη συνέχεια να προσθέσουμε 3-5 κιλά νερού σε θερμοκρασία λίγο πριν το σημείο βρασμού. Μόνο με τις υψηλές θερμοκρασίες θα έχει απόδοση η τεχνική αυτή. Η χρήση καυτού νερού ενδείκνυται μόνο στην περίπτωση που οι σωλήνες του νιπτήρα είναι σιδερένιοι. Σε πλαστικούς σωλήνες δεν το εφαρμόζουμε αυτό. λόγω υψηλού κίνδυνου ζημιάς σε ορισμένα μοντέλα αυτών.

Αφού βράσει το νερό, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο λούκι του νιπτήρα. Θυμηθείτε ότι σε περίπτωση πορσελάνης, το καυτό νερό δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με αυτήν.

Με χρήση βεντούζας

Χρησιμοποιούμε τη βεντούζα του υδραυλικού όταν η μέθοδος με το καυτό νερό δεν είναι αποτελεσματική ή σε περίπτωση πλαστικών σωληνώσεων του νιπτήρα. Σημαντικό είναι να έχουμε υπόψη την υγιεινή. Διαφορετική βεντούζα θα χρησιμοποιήσουμε στη μπανιέρα στην οποία κάνουμε μπάνιο και διαφορετική στο νιπτήρα που βουρτσίζουμε τα δόντια μας.

Όπως και να έχει στην περίπτωση αυτή, ξεκινάμε γεμίζοντας με νερό μέχρι τη μέση το νιπτήρα. Εφαρμόζουμε το ανοιχτό μέρος της βεντούζας στο στόμιο. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε απότομες παλινδρομικές κινήσεις πάνω - κάτω. Τέλος, απομακρύνουμε τη βεντούζα και παρατηρούμε τη ροή του νερού. Εάν χρειαστεί, επαναλαμβάνουμε.

Με χρήση χημικών

Τα χημικά περιέχουν καυστικές ουσίες οι οποίες είναι δραστικές και διαλύουν τα όποια εμπόδια υπάρχουν στο σωλήνα του νιπτήρα. Πρέπει όμως να έχουμε υπόψη ότι:

  • Τα χημικά αυτά είναι αρκετά καυστικά ώστε να προκαλέσουν φθορά στις σωληνώσεις.
  • Είναι επιβλαβή για το περιβάλλον αφού δεν μπορούν να απορροφηθούν από αυτό.
 
Ροή νερού στο νιπτήρα
 

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα, στο 210 2400000, για να έρθουμε στο χώρο σας και να σας προσφέρουμε την καλύτερη λύση.

Καλέστε τώρα Επικοινωνία